Stiliausraktas


Stiliausraktas.lt

http://stiliausraktas.lt/laiskai/item/97-doviles-aruodas

Gruodžio pradžioje pasirodė nedidelis staraipsnelis apie mane ir mano kūrybą naujame mados ir stiliaus tinklaraštyje - "Stiliaus Raktas".

Kviečiu visus paskaityti


Parašyta: 2012 gruodžio 13

phoca thumb l autorePristatome jums - pirmoji „Mados enciklopedijos" viešnia – Dovilė Valivonytė. Jos firminius plunksninius ir lino gėlyčių aksesuarus greitai pamėgo ne tik jaunos ‚madistės', dukryčių turinčios mamos, bet ir nuotakos. Jūsų dėmesiui: nuotaikingas, šiltas ir jaukus pokalbis apie kūrybą, aistringą pomėgį ir gyvenimą.

 

 

Negalėtų gyventi be... karštų klijų?

Stiliaus Raktas: Kokia jūsų profesija? Ką, be kuriamų papuošalų, veikiate gyvenime?
Esu archtektė, dirbu vienoje projektavimo įmonėje.
SR: Koks jūsų zodiako ženklas? Kokius, būdingus šiam zodiako ženklui, bruožus turite?
Esu mergelė, kazkur esu skaičiusi jog darbas – tai mergelių dievas, tai matyt šį pagrindinį bruožą ir turiu. Visada įsisukus į kokią nors veiklą. Nuobodžiaut praktiškai netenka.
SR: Be kokių trijų-keturių daiktų neįsivaizuojate savo gyvenimo?
Automobilio, akių tušo ir karštų klijų (šypsosi).
SR: Ar turite mėgstamiausius kvapus ar kvepalus? Jei taip, kokie jie?
Taip, turiu, tai Lancome – Tresor.
SR: Kaip apibūdintumėte savo stilių?
Priklauso jis dažnai nuo nuotaikos, nesirenku tik dalykiško, kadangi darbas nereikalauja klasikinio stiliaus. Mano spintoje kostiumėlio nerasite (šypsosi).
SR: Ką laikote didžiausiomis savo charakterio stiprybėmis?
Racionalumą.
SR: Kam jaučiate nenumaldomą trauką?
Kelionems, batams ir karoliukams (linksmai juokiasi).

phoca thumb l 1

Lininių gėlyčių idėją pasiūlė mama

SR: Ką laikytumėte savo kurybos pradžia? Kaip keitėsi jūsų kuriami aksesuarai bėgant laikui?
Viešumoje su pirmaisiais savo veltinio karoliais ir dekupažo auskarais pasirodžiau 2009 metų Kaziuko mugėje.
„Dovilės aruodas" prasidėjo nuo minėtų veltinio karolių ir dekupažo auskarų. Pradžioje auskarai buvo primityvūs, nors nuo pat pradžių pati lipdžiau formas iš modelino, nenaudojau šablonų. Vėliau lipdomas formas pradėjau gražinti ornamentais, naudoti daugiau spalvų.
Po kurio laiko labai panorau išbandyti plunksnas, tik susidūriau su problema – Lietuvoje plunksnų pasirinkimas labai skurdus. Teko viską siųstis iš užsienio. Nuo plunksnų prasidėjo galvos aksesuarų kūrimas, kuris tiek mane įtraukė, jog dabar tai pagrindinė mano veikla.
Man patinka ieškoti kažko naujo, tuo pačiu ir mano gerbėjams pasiūlyti šiokių tokių naujovių. Šiuo metu, kartu su draugės pagalba, išleidinėju mergytėm skirtų galvos juostelių seriją.
SR: Kokias medžiagas naudojate (pavardinkite populiariausias, įdomiausias, brangiausias)?
Pagrindinė medžiaga šiuo metu – audiniai gėlytėms, tai pat populiarios plunksnos. Nemažai užsakymų gaunu sąsagoms, kurioms naudoju epoksidinę dervą - šią užsakinėju iš užsienio.
Jei įvertinti pagal brangumą, tai manyčiau, būtų plunksnos ir derva. Populiariausios – audiniai. Įdomiausios – sakyčiau derva.
SR: Jūsų atpažinimo ženklu jau yra tapę medžiaginėmis gėlėmis dekoruoti aksesuarai. Kaip gimė mintis kurti būtent tokius papuošalus? Kada ir kaip nusprendėte, kad tai bus jūsų firminis ženklas?
Mintį pakišo mama. Kai nebeužteko vien plunksnų, mama pasiūlė pamėginti kurti su medžiaginėmis gėlytėmis, pradėjom lankstyti jas is lino. Ir taip sutapo, kad po kokio pusmečio prasidėjo lankelių bumas,visos troško jais puoštis. Manau tie lankeliai su gėlytėmis tapo tokie populiarūs, nes laiku užtaikiau ant bangos (šypsosi).

Smagiausia kurti drąsioms nuotakoms

SR: Be būrio gerbėjų, ‚Dovilės aruodas' yra nepaprastai populiarus tarp nuotakų.phoca thumb l 3

Papasakokite, kaip nutiko, kad ėmėtės puošti nuotakas?
Vestuvinių aksesuarų pradžia buvo pirmas vestuvinis lankelis nuotakai ,kurią puošė salonas ‚La boutique'. Kadangi su šiuo salonu bendradarbiavome, jo savininkė Indrė pasiūlė prisidėti. Taip gimė pirmasis aksesuaras ir tai buvo 2011 metų ruduo.
Pavasarį kilo mintis, jog reikėtų kažką daugiau pasiūlyti nuotakom. Idėjų ieškojau internete, nes, tiesą sakant, nelabai nutuokiau, kas šiuo metu nuotakas galėtų dominti. Įpusėjus kūrybiniam procesui, įkalbėjau drauges būti modeliais, pavyko į pagalbą pasikviesti ir fotografę Martyną Trinkūnienę ir sukūrėm vestuvinę fotosesiją, kuri ir buvo didžioji pradžia (šypsosi).
SR: Kokių keisčiausių/ įdomiausių užsakymų esate turėjusi?
Man įdomiausia dirbti su drąsiom užsakovėm, todėl visi tokie užsakymai kelia ūpą ir nejauti suvaržymų.
Šią vasarą turėjau nuotaką Astą - be galo smagi mergina, davusi man kūrybinę laisvę. Dauguma nuotakų nori kuklumo, kad aksesuarai nebūtų per ryškūs ar dideli, o ji nepabijojo nei didelės gėlės nei didelio vualio.
SR: Ar lieka jūsų kūryboje vietos vyrams? Ką galėtumėte jiems pasiūlyti?
Žinoma! Šiuo metu popuriausios sąsagos, taip pat pradėjau siūti ‚varlytes', nes vis susidurdavau su klausimu ar jų negaminu.
SR: Galbūt esate dalyvavusi jungtiniuose projektuose su kitais kūrėjais? Jei taip, trumpai papasakokite kas tai buvo, kam ir ką kūrėte, kur ir kada dalyvavote?
Esu dalyvavusi ne viename „ La Boutique" organizuotame kolekcijų pristatyme, kuriuose merginos demonstravo mano lankelius. Taip pat bendradarbiavome su šiuo salonu įvairiose fotosesijose.
Pernai Siemens arenoje vykusiame ‚Christmas bazaar' mugėje vyko madų šou ir mano lankeliai ant podiumo išėjo kartu su dizainerės Agnės Deveikytės kurtais rūbais.

Priima tik teigiamą energiją

SR: Ar pritariate manantiems, kad pasaulis išgyvena ne tik ekonominę, bet ir moralinę krizę? Pagrįskite savo teiginį.
Iš dalies. Dažniausiai Bet aš aplink matau daug kuriančių ir besistengiančių žmonių, kurių plačioji visuomenė galbūt nemato ir neįvertina. Jie pilni idėjų ir užsispyrimo „padaryti pasaulį gražesniu", todėl tik iš dalies sutinku dėl moralinės krizės, nes ji ne visus dar užvaldžiusi.
SR: Aplink mus nuolat sukasi tokie slegiantys žodžiai kaip„nepriteklius", „sunkmetis", „krizė". Kaip manote, ar žmonės išmoko ko nors pozityvaus šiuo laikotarpiu?
Sunku kalbėti už visus. Aš asmeniškai išmokau labiau viską vertinti.
SR: Ar pritariate teiginiui : „Pagal išvaizdą sutinką, pagal protą palydi"? Ar yra tekę sutikti žmogų, kuris nustebino išore, o nuvylė vidumi? Trumpai apibūdinkite tą jūsų susitikimą.
Pritariu, mūsų visuomenė dažnai vertina žmogų pagal tai, kaip jis atrodo ir ne visada įsigilina, kas tas žmogus ištiesų yra.
Yra tekę sutikti įvairių žmonių, bet tų, kurie nuvylė, stengiuosi neprisiminti. Laimei, jų mano kelyje nebuvo daug.
Visad sakiau kad man sekasi, nes turiu nemažai gerų ir artimų žmonių šalia, stengiuosi jų nenuvilti ir iš jų to paties tikiuosi. O su tais, kurie nori blogo, net nesileidžiu į kalbas. Priimu tik teigiamą energiją.


Įsimylėjusi Italiją ir Baroką

phoca thumb l 4SR: Ar mėgstate keliauti? Ar turite vieną mėgstamiausią šalį?
Be galo! Esu įsimylėjusi Italiją, tiesiog iš pirmo žvilgsnio.
Pernai rudenį teko ir vėl ten apsilankyti, pasirinkome maršrutą palei vakarinę pakrantę, nuo Milano iki Romos. Tokio grožio kaip Cinque Terre dar nebuvo tekę matyti, - tai 5 miesteliai įsikūrę kalnuose, su vaizdais į jūrą. Juos pasiekti galima tik traukiniu arba pėsčiomis – vos spėji dairytis. Tikrai visiems rekomenduoju, kas ieško ramaus poilsio su gražiais vaizdais, saule, jūra ir skaniu itališku maistu (šypsosi).
SR: Ar pamenate istoriją apie Napaleopną, kai šis, pamatęs Šv. Onos Bažnyčią, liko taip sužavėtas, jog pasakė norintis pasiimt ją į Prancūziją? Kokį pasaulio objektą, jūs norėtumėte perkelti iš užsienio į Lietuvą? Kuo jis jus sužavėjo?
Florencijos katedrą, nežinau kodėl.... bet kartais gyvenime taip nutinka, kad tiesiog užplūsta žodžiais nenusakomas įspūdis.
SR: Koks istorinis laikotarpis jus labiausiai žavi ir kodėl?
Tikrsiausia barokas, nes tuo laikotarpiu tiek architektūroje, tiek madoje buvo siekiama padaryti prabangos ir rafinuoto puošnumo efektą. Architektūroje gausiai buvo naudojamos įvairios puošybos detalės, prabangios ir kontrastingos medžiagos, o audiniai pradėti marginti įvairiais raštais.
Šiemet nemažai pasaulinių mados namų savo naujom kolekcijoms rinkosi baroko temą, tokie kaip Louis Vuitton ar Dolce & Gabbana. Pastarųjų rudens - žiemos kolekcija buvo ypač įspūdinga siuvinėjimais ir raštų margumais, o čia jau mano silpnybė (šypsosi).
ST: Ką laikote stiliaus/ mados ikona? Kieno stilių laikote pavyzdiniu?
Chanel, iš lietuvių žaviuosi J.Statkevičiaus, Viktorijos Jakučinskaitės iš „Tiulio fėja" kūryba.
SR: Kaip vertinate lietuvių (ir vyrų ir moterų, arba tik moterų) stilių? Kuo mus galima pagirti? Kurią stiliaus sritį, jūsų manymu, reikėtų patobulinti?
Moterys Lietuvoje labai rūpinasi savo išvaizda, reta kuri išeis į gatvę nesusitvarkiusi ir jos tam turi visas sąlygas. Su vyrais atskira kalba (juokiasi). Tačiau aš manau, kad vyrams pas mus tiesiog ribotas rūbų pasirinkimas, jiems sunku susikurti savo stilių, o jei nori kažko išskirtinio, turi gerokai pavargti.
Aš galvočiau kad lietuviams reiktų būti drąsesniems ir nebijoti išsiskirti iš pilkos masės, juk būti kitokiu daug įdomiau. Nors ne visi tą toleruoja...

Paklausta, kur būtų galima rasti jos kurtų papuošalų, iš pradžių juokdamasi atsako - „mano namuose".
Tačiau vėliau prisipažįstą, jog užsakymus priima įvairiais būdais – internetiniam puslapyje www.dovile.jimdo.com, taip pat socialiniame puslapyje Facebook pavadinimu ‚Dovilės aruodas'. Čia galima įsigyti jau pagamintų darbų, arba ateiti tik su idėja, savo svajonių papuošalo vizija, kurią Dovilė pavers virpančio grožio kūriniu.

 


Write a comment

Comments: 0